Rutger Boot

Functies en activiteiten

Stichting Verzameling van Wijngaarden-BootIk ben van oorsprong historicus en politicoloog. Ik heb een ruime ervaring op het gebied van beleidsprocessen in grote organisaties, waarbij het gaat om complexe beleidsvraagstukken om te zetten in concrete doelen. Het geeft mij plezier om ingewikkelde verhalen terug te brengen tot de kern en concepten en modellen te vertalen naar de realiteit, zodat concrete resultaten gezien worden.

Stichting verzameling van Wijngaarden Boot

De Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot is in 1931 opgericht door mr. van Wijngaarden, notaris te Rotterdam, en zijn vrouw. Het echtpaar is kinderloos gebleven en na hun overlijden is hun erfenis gebruikt om een museum in hun woonhuis te onderhouden. In de meidagen van 1940 is het museum verwoest.

Sinds 1984 worden de inkomsten uit het kapitaal van de stichting aangewend ten bate van het vergroten en stimuleren van het kunst- en culturele leven in de gemeente Rotterdam. De doelstelling van de stichting is om het culturele leven in de stad Rotterdam financieel te ondersteunen. Als secretaris onderhoud ik de contacten met verschillende culturele instellingen in Rotterdam en met de wethouder cultuur. Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor een goede en correcte inzet van de financiŽle middelen.

http://www.rotterdamsefondsen.nl/fonds/55/stichting-verzameling-van-wijngaarden-boot/

Stichting MZH

Stichting MZHDe Montessorischolen staan voor onderwijs dat kinderen keuzes biedt, uitdaagt en stimuleert. De werkwijze van de scholen leert kinderen verantwoordelijkheid te dragen voor henzelf, voor elkaar en voor de omgeving.

De Stichting Montessori Onderwijs Zuid-Holland is het samenwerkingsverband van: Montessorischolen in Zuid-Holland en International School in Leiderdorp.

Binnen de raad van toezicht ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van onderwijs van de scholen die bij de stichting zijn aangesloten. Vanuit die functie ben ik mede verantwoordelijk voor de beoordeling van de management- en de onderwijstaak van de directeuren.

http://www.montessori-mzh.nl

Free-lance adviseur MMiV (Menselijke Maat in Veiligheid)

MMiVIk ben als specialist beweging, openbare ruimte en sociale veiligheid free-lance werkzaam bij het bureau MMiV. De specialisten waar MMiV mee werkt doen hun werk vanuit de filosofie dat het werken aan veiligheid en leefbaarheid allereerst mensenwerk is. Hierbij geldt voor mij het uitgangspunt dat “ogen en oren” op straat veiligheid meer vergroot dan camera’s en politietoezicht.

Bij MMiV ben ik als specialist betrokken op het thema streetfitness. Streetfitness is een concept om mensen op straat te krijgen en te laten bewegen. Hiermee wordt een gezonde levensstijl met ‘ogen en oren op straat’ samengevoegd. Opdrachtgevers zijn onder meer de gemeente Rotterdam en Leiden.

http://www.bureau-mmiv.nl

 Linkedin pagina

http://nl.linkedin.com/in/rutgerboot


Rutger Boot  |  Hugo de Grootstraat 94  |  2518 EG  's-Gravenhage
Telefoon: 06 - 10 41 48 20  |  KvK: 2652293 |  E-mail: info@rutgerboot.nl